Deelnemers

Deventer Boekenweek

Dit jaarlijks evenement in Deventer bestaat  negen dagen negen dagen lang uit een keur aan activiteiten, op verschillende locaties in de stad. We volgen het landelijke thema en werken samen met de boekhandel, bibliotheken en cafés op de Brink. Foto Visual Impact

deventerboekenweek.nl

Het Tuinfeest

Meer dan 30 dichters dragen voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Dit jaar wordt Het Tuinfeest gehouden op zaterdag 3 augustus. Muziek, toonaangevende 
Nederlandse en Vlaamse dichters en maak kennis met verrassende debutanten. Bestel nu je kaartjes. Restaurant Bouwkunde verzorgt een smakelijk tweegangen buffet.
Foto Visual Impact

theaterbouwkunde.nl

Boekhandel Praamstra

Dit jaar bestaat Boekhandel Praamstra niet voor niets 125 jaar! Met drie verdiepingen boordevol boeken. Het is een waar boekenpaleis. 
Foto Peter Westerhof

boekhandelpraamstra.nl

Deventer Schouwburg

Literatuur kent zoveel uitingsvormen. Denk maar eens aan een toneelstuk naar een boek, theater, musicals, familievoorstellingen, muziek en meer. Dat alles in een prachtige locatie!

deventerschouwburg.nl

Deventer Verhaal

Een zelfstandige en flexibele organisatie voor cultureel erfgoed die nauw samenwerkt met andere organisaties binnen de stad. Het verhaal begint bij Museum De Waag met inspirerende tentoonstellingen.

deventerverhaal.nl

De Deventer Dichter

Stadsdichter Robin Bleeker is ook Boekenweekburgemeester vanaf 7 maart 2020 en schrijft het Boekenweekgedicht. Robin Bleeker is stadsdichter 2019-2021. Hij is niet alleen dichter maar brengt zij poëzie ook zingend. Tijdens de Nacht van Goud, de opening van Bibliotheek Deventer met ‘Bibliotheekmeisjes’ en bij de installatie van burgemeester Ron König die hij het predicaat ‘burgerking’ gaf.

Zijn taak? Op geheel eigen wijze belangrijke momenten, veranderingen en ontwikkelingen in en om Deventer vrij en naar eigen keuze te benoemen, uit te vergroten of te bekritiseren. Foto: Ben Lensink

Deventer Dichter

Vereniging Deventer Literair

Zes tot acht bijeenkomsten per jaar over literatuur op karakteristieke locaties in Deventer, bijv. in de Oude Mariakerk. De Vereniging biedt een gevarieerd literair programma voor een breed publiek!
​​​​​​​Foto Visual Impact

deventerliterair.nl

filmhuis De Keizer

In filmhuis De Keizer zijn regelmatig boekverfilmingen te zien. Zowel premières, actuele films als klassiekers. Tijdens diverse evenementen in de stad programmeren we binnen het thema van het evenement, nodige we filmmakers en regisseurs uit.

 

filmhuisdekeizer.nl

Theater Bouwkunde

Regelmatig staan er verrassende literaire voorstellingen, muziek en theater of een Boekensalon op de agenda. Het jaarlijkse poëziefestival Het Tuinfeest op de avond voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt is het grootste evenement van Theater Bouwkunde.
Foto Visual Impact

theaterbouwkunde.nl

Wartaal - De Hip

De Hip heeft zeker wat met taal, boeken en literatuur. Onder de noemer Wartaal worden het hele jaar door evenementen en activiteiten georganiseerd met het geschreven en gesproken woord. Taal in verbinding met (pop-) muziek, sport… en de straat.

dehip.nl

Dickens Kabinet

Een permanente Dickens expositie Het leven en werk van Charles Dickens in een permanente expositie in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat. De collectie van Emmy Strik, initiatiefsneemster van het Dickens Festijn.

Charles Dickens Kabinet

Deventer Boekenmarkt

De Grootste Boekenmarkt van Europa  is een nationaal bekend evenement  op de eerste zondag in augustus. Met 878 boekenkramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad. Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland nemen deel. Foto Gerard Dubois

deventerboekenmarkt.nl

Athenaeumbibliotheek

De eeuwenoude Athenaeumbibliotheek, gesticht in 1560, wordt vaak de ziel van Deventer Boekenstad genoemd. We zijn er trots op dat we de oudste stadsbibliotheek van Nederland zijn.
 

athenaeumcollecties.nl

Uitgelezen Verhalen

Literatuur ontmoet theater! Beroepsacteurs lezen de mooiste (korte) verhalen voor uit de literatuur. Pieter van Scherpenberg organiseert in seizoen '19 -'20 drie voorstellingen in Theater Bouwkunde. Op 3 december thema: Familieverhalen. Performers zijn Diederik van Vleuten, Carla Hardy en Molly van Scherpenberg. Zij lezen verhalen voor van o.a. Rob van Essen, Sanneke van Hassel en Jean Rhys. Podcasts van eerdere optredens zijn terug te luisteren op de site! 
Foto Visual Impact

uitgelezenverhalen.nl

Deventer Antiquaren

De stad is maar liefst negen antiquariaten rijk. Papyrus | Oude Liefdes, Gedrukt en Geknipt voor U, Antiquariaat De Kameleon, Das Gute Ist Immer Da!, E-L-G: exlibris, libris, grafia, En Passant, Bonbonboek, ZiNiZ, Reba Boek en Muziek. Zeker  een bezoekje waard!

deventerantiquariaten.nl

Bibliotheek Deventer

De bibliotheek, gevestigd in een prachtig duurzaam gebouw is een uitnodigende plek om stadsgenoten te ontmoeten, kennis en opvattingen te delen en samen te genieten van culturele en educatieve activiteiten. Wij geloven in de kracht van boeken en het plezier in lezen. Kortom: de bibliotheek als marktplaats voor kennis en inspiratie!
foto: Charlotte Koloc

bibliotheekdeventer.nl

Etty Hillesum Centrum

Het werk van Etty Hillesum inspireert nog steeds veel mensen. Naast verkoop van haar boeken worden er lezingen, concerten, theatervoorstellingen en exposities georganiseerd.

ettyhillesumcentrum.nl
— Einde. —