Columns

Zijn werk is een intense leeservaring

Geschreven door Sam van Middendorp

‘Gesublimeerde verschrikking’, zo werd het proza van Walter van den Berg omschreven in Vrij Nederland, na het verschijnen van zijn roman Van dode mannen win je niet. Een treffende term voor het werk van de schrijver die in zijn romans zo akelig goed put uit zijn eigen pijn.   

Op zondag 21 oktober 2018 heeft Walter van den Berg een lezing gegeven in de Oude Mariakerk bij Deventer Literair.

Meer lezen

Van onderzoeker naar beheerder van bijzondere collecties

Geschreven door Suzan Folkerts

Suzan Folkerts, conservator van de Athenaeumbibliotheek Deventer, vertelt hoe zij van gebruiker een beheerder werd van bijzondere collecties.

Vijftien jaar lang heb ik als student, promovendus en postdoconderzoeker langs bibliotheken in Europa gereisd om daar middeleeuwse handschriften en oude drukken te onderzoeken. En nu, sinds 1 september 2017, zit ik ineens achter de schermen van een van de bibliotheken die ik heb bezocht, namelijk de eeuwenoude Athenaeumbibliotheek in Deventer.

Meer lezen

Pracht en kracht van Deventer Boekenstad

Geschreven door Alice van Diepen, directeur Bibliotheek Deventer

Zoveel verschillende organisaties, bedrijven en particulieren die actief zijn en Deventer Boekenstad tot een mooie plek maken om te zijn. Ik ontdekte dat er rond de Boekenweek en de Kinderboekenweek veel samengewerkt wordt. Het programma van de 15e gezamenlijke Boekenweek met als thema ‘Natuur’ bewijst dat maar weer. Gek genoeg ontbrak er een digitale plek voor al die literaire activiteiten. Waar is dat stadsbrede boekenprogramma zichtbaar?

Meer lezen
— Einde. —