Deventer Schrijft! De Live-optredens

door Agnes Schimmelpenninck

Een hele enthousiaste club jonge Deventer schrijftalenten deed afgelopen jaar mee aan de workshops van Deventer Schrijft! Zij maakten serieus werk van schrijven én presenteren. Proza, Poëzie en Het podium op. Zij treden op in De Hip met hun eigen verhalen en gedichten.

Ben jij ook een verhalenverteller? Of luister je liever? Kom kijken en moedig deze jonge schrijvers/makers aan! Deventer Boekenstad organiseerde de workshopreeks vanaf september 2020 samen met De Nieuwe Oost Wintertuin. Deventer Schrijft! is speciaal voor jonge (startende) schrijvers t/m 35 jaar.

In de pauze een treedt een van de docenten op: theatermaker Ischa den Blanken.

Ischa Borderlines okt 2019

 In 1990 maakt ruimtesonde Voyager 1 op recordafstand van de aarde de foto die later bekend zal komen te staan als 'The Pale Blue Dot'. Op die foto is de aarde te vinden als een minuscuul bleek stipje in een verder overweldigend zwart. Ischa den Blanken onderzoekt zijn verhouding tot het Grootse. Hij probeert woorden en beelden te geven aan het gevoel van nietigheid, de stuurloosheid waarmee we door zowel het heelal als het leven zweven. 'Voyager' verkent de paradoxale verbinding die we kunnen voelen
tot het onmetelijke en de troost die we kunnen putten uit metafysische onzekerheid. Ischa wordt hierin ondersteunt door violist en componist Pablo Kleinsmann.
Woensdag 9 maart 2022 - 19.30 uur
Podium De Hip, Brink 21 - Toegang gratis!


Deventer Schrijft!  wordt ondersteund door de Stichting Wesselings van Breemen, Gemeente Deventer en het Jordenshofje.
Het optreden van Ischa is mogelijk gemaakt dankzij een podiumvoucher van  Fonds Podiumkunsten / Performing Arts Fund NL