Terug naar artikelen

Prozacursus Niña Weijers enthousiast ontvangen!

Geschreven door Deventer Boekenstad

De cursus is begin 2021 afgerond. Hieronder een interview met Niña.
De deelnemers zijn op 24 november te zien en te beluisteren!

Wat is er nou zou leuk aan schrijven, dát wil ik graag overbrengen
Schrijfster Niña Weijers houdt van schrijven én van lesgeven. “Ik heb het veel gedaan op universiteiten en opleidingen. Met name creatief schrijven. Heerlijk om te doen naast mijn eigen schrijfwerk. Een groot deel van de dag zit in mijn eentje achter de tafel te schrijven. Die wederkerigheid van lesgeven vind ik leuk. Ik leer er zelf van maar belangrijker is de uitwisseling van energie.” 

Hoe werkt het?
“Ja, waarom is een verhaal goed? Waarom grappig of spannend? Waarop moet je letten? Welke techniek en mechanismen zitten daarachter? Je leert zelf kijken en omschrijven waarom je het zo hebt geschreven. Ook leer je elkaar feedback geven.” Niña Weijers houdt van haar vak. “Ik geef ook leeswerk op, want ook van lezen leer je schrijven. Bij mij heeft dat goed gewerkt!”

Iedereen leert beter schrijven
“Ik heb er zin in om een enthousiaste club schrijvers, beginnend of gevorderd, in Deventer te begeleiden. Iedere keer is het weer mooi om te zien wat er in een groep gebeurt en welke vorderingen al die deelnemers zelf maken. Ik ben en blijf wel een zendeling. Wat is er nou zou leuk aan schrijven, dát wil ik graag overbrengen.”

Deventer Schrijft! is een serie van drie cursussen. Deze cursus is in januari 2021 afgerond. De deelnemers aan de prozacursus van Niña Weijers zullen meedoen aan de performanceworkshop en de eindpresentatie in november 2021!

Meer informatie en aanmelden

Reactie deelnemer 2018/19: "De cursus heeft mij geholpen om verder te komen met mijn boek."

Niña Weijers won in 2010 de schrijfwedstrijd Write Now! Door Opzij werd ze in 2013 uitgeroepen tot een van de 35 schrijvers onder de 35. Haar debuutroman De consequenties werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2015 en won in dat jaar meer prijzen. Ze is columnist en recensent bij De Groene Amsterdammer en redacteur bij De Gids. Zij houdt van schrijven en neemt jonge starters graag mee in het schrijfproces!  Dus hou je van schrijven meld je snel aan. De groep blijft klein, want dan leer je het meest.
Deventer Schrijft! is speciaal voor jonge schrijvers t/m 35 jaar.

Podcast over debuutroman De consequenties

Foto Iris Duvekot

— Einde. —