Artikelen

Deventer Schrijft! De Live-optredens

Geschreven door Agnes Schimmelpenninck

Een hele enthousiaste club jonge Deventer schrijftalenten deed mee aan de workshops van Deventer Schrijft! Zij maakten serieus werk van schrijven én presenteren. Proza, Poëzie en Het podium op. Zij treden op in De Hip met hun eigen verhalen en gedichten... Woensdag 9 maart 2022 - 19.30 uur. Podium De Hip, Brink 21 - Toegang gratis!

Meer lezen

Prozacursus Niña Weijers enthousiast ontvangen!

Geschreven door Deventer Boekenstad

Niňa Weijers geeft les!  Laat je inspireren... Drie avonden in december en een in januari. De eindpresentatie volgt op dinsdag 23 november in Cultuurpodium De Hip,

Meer lezen

Onwerkelijke Verhalen

Geschreven door Deventer Boekenstad

Kom 10 december kijken en luisteren naar de acteurs Marieke van Leeuwen en Florian Myjer die mooie onwerkelijke verhalen voorlezen. De verhalen zijn uit het Engels vertaald. De schrijvers: Margaret Atwood, Michel Faber en Ursula K. Le Guin.

Meer lezen

Pakje Kunst

Geschreven door Deventer Boekenstad

Heb jij het al gezien? Bij Boekhandel Praamstra hangt een omgebouwde ouderwetse sigarettenautomaat met Pakjes Kunst.

Meer lezen

Ischa den Blanken bij Deventer Schrijft!

Geschreven door Deventer Boekenstad

Ischa den Blanken docent in Deventer Schrijft!
Deventer multitalent met een passie voor schrijven, optreden en lesgeven. Jouw teksten zijn het uitgangspunt. Ga je mee op pad: op zoek naar een vorm die bij jouw tekst, jouw verhalen past? 

Meer lezen

Verhalen in beelden - Charles Michels expositie

Geschreven door Boekhandel Praamstra

Verhalen in beelden - Charles Michels t/m 27 november.
Salon de Praam. Boekhandel Praamstra, vrij toegang tijdens openingstijden van de winkel.

Meer lezen

Deventer Schrijft! Jordi Lammers

Geschreven door Deventer Boekenstad

Op donderdag 23 september 2021 start de cursus Poëzie van de serie Deventer Schrijft! Ken jij of ben jij een jonge dichter, schrijver en wil je een stap verder zetten? Dan is deze workshop een hele leuke uitdaging. 

Meer lezen

Deventer Schrijft -SCHRIJF JIJ MEE?

Geschreven door Deventer Boekenstad

Is schrijven jouw passie of wil je ontdekken of schrijven iets voor jou is? Dan is het tijd voor een korte én inspirerende cursus van vier lessen. Samen met professionele jonge docenten werk je aan een kort verhaal, gedicht of kies je voor songwriting, spoken word, rap of theaterteksten?

Meer lezen

Jongensogen - Jan van Kessel

Geschreven door Deventer Boekenstad

Stel nu eens dat die afgrond er niet zou zijn in mijn leven: het grote niets, de leegte, het mysterie. Dat alles helder is, beschikbaar, geweten. Dat er niets nog als een verrassing op me ligt te wachten...

Meer lezen

Plek

Geschreven door Oscar van den Boogaard

‘Rechts van de Duimpoort (het straatje naar de IJssel) bevond zich een van de beroemde koekbakkerijen, waarvan de reclamespreuk nog op de gevel te zien is. Nu wordt de bovenverdieping bewoond door de vader van Oscar van den Boogaard.’ Aldus het boekje Literaire wandeling door Deventer. Mijn vader beweert...

Meer lezen

Over sporen van lezers in eeuwenoude boeken...

Geschreven door Susanne de Jong

De eeuwenoude collectie van de Athenaeumbibliotheek ligt nu misschien wel veilig opgeslagen in de kluis, maar al deze boeken zijn jarenlang door veel verschillende handen gegaan. Veel van deze lezers hebben hun sporen in de boeken achtergelaten. Al die sporen laten we je zien. 

Meer lezen

Heldere gitaren met uitschieters...

Geschreven door Kester Freriks - NRC

Meer lezen
— Einde. —