Arrangementen & Routes

Literaire wandeling

Zoveel plekjes waar boekenliefhebbers van kunnen smullen. De historische pleinen, het Bergkwartier. Maar ook lekker lunchen of even shoppen. Het kan allemaal. 

De VVV Deventer heeft diverse arrangementen. De VVV-gidsen kennen de stad op hun duimpje en gaan graag met bezoekers op stap! Welke wandeling kies je? De literaire wandeling, een stadswandeling of....?

Literaire wandeling

Kom een paar dagen...

Wie Deventer echt wil beleven, blijft gewoon een nachtje of iets langer slapen! Er is een ruim aanbod in overnachtingsmogelijkheden. Van een knus familiehotel, een bed & breakfast tot een viersterren accommodatie langs de IJssel of in het centrum van de stad.

Overnachten in Deventer

1250 jaar Deventer

Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. Deze missionaris droeg de naam Lebuïnus. Met zijn komst werd de fundering van de stad Deventer gelegd.

In 2018 vieren we dat het precies 1250 jaar geleden is dat Deventer werd gesticht! Deventer is één van de oudste steden van ons land. In die 1250 jaar is er veel veranderd. De eens zo kleine nederzetting aan de IJssel groeide uit tot een Hanzestad, boekenstad en tegenwoordig ook evenementenstad met internationale allure. En het kerkje? Dat is nu de Grote of Lebuinuskerk die zo kenmerkend is voor de Deventer skyline.

Dagarrangement
— Einde. —